Koffie De Maan

Jouw lokaal kopje koffie sinds 1933

Koffie De Maan wordt sinds 1933 in het hartje van de Kempen door de familie Manendonckx gebrand. Vier generaties lang en op dezelfde plaats wordt deze koffie met zeven soorten Arabica-koffiebonen gebrand in een cilindertrommel die dateert uit 1933. Kenmerkend aan 'De Maan' is de zachte smaak die te danken is aan de lange branding van de arabica-boon. Doordat er wekelijks gebrand wordt, zijn de pakjes koffie nooit ouder dan veertien dagen.

Erkend streekproduct

'De Maan' is op en top Geelse koffie en de typische verpakking uit de jaren '20 verraadt de jarenlange familietraditie. Sinds 2011 is 'De Maan' zelfs erkend als een traditioneel Vlaams streekproduct.

Unieke zachte, fijne koffie

De koffie heeft nog altijd dezelfde mengeling van zeven Arabica-bonen die worden geroosterd op lage temperatuur gedurende 20 minuten. Dit geeft slechte stoffen de kans om op te lossen. Het resultaat is een zachte, fijne koffie waarvan je zelfs ’s avonds kan genieten zonder onrustig te slapen. De koffiebranderij in de Schoolsteeg ademt nostalgie uit. Op de zolder liggen de koffiebonen in jute zakken te wachten tot ze langs een buis in de trommel worden gegoten.

Interesse in een rondleiding in de ambachtelijke koffiebranderij De Maan? Spring zeker eens binnen bij Huis Manendonckx.